Opis
Mydło chlebowe Aquafarina Fermenti zostało stworzone do codziennej pielęgnacji ciała. Jego unikalny skład z odpowiednim pH 5,5 oraz wartościami odżywczymi pochodzącymi z fermentacji żytniego zakwasu chlebowego sprawia, że intensywnie nawilża i regeneruje skórę.
Dla kogo jest przeznaczone mydło chlebowe?
Idealne zarówno dla osób z zdrową skórą, jak i tych borykających się z przesuszeniem. Już po pierwszym użyciu można zauważyć różnicę. Mydło doskonale radzi sobie nawet z problemami takimi jak łuszczyca czy egzema. Co więcej, jego zapach przypominający o cieple, domu i rodzinie sprawia, że nie chcemy się na niego zamienić.
Czy zdarzyło Ci się kiedyś odczuwać ściągnięcie skóry po umyciu rąk w restauracji czy na stacji benzynowej? Powodem mogą być agresywne substancje myjące w wielu dostępnych mydłach oraz nieodpowiednie pH, które usuwają z naszej skóry naturalny płaszcz lipidowy, nie dostarczając nic w zamian.
Z mydłem chlebowym po umyciu Twoja skóra będzie czuła się, jakbyś właśnie nałożyła na nią odżywczy krem.
A czy mydło chlebowe służy tylko do mycia rąk?
Wcale nie! Mydło chlebowe od Aquafarina Fermenti sprawdza się nie tylko przy myciu rąk. Doskonale nadaje się również do pielęgnacji włosów, twarzy, okolic intymnych oraz całego ciała.
Kluczowe cechy mydła chlebowego:
- Zawiera naturalne enzymy oraz korzystną mikroflorę z zakwasu chlebowego.
- Reguluje pH skóry.
- Delikatnie myje i odżywia.
- Polecane do pielęgnacji całego ciała.
- Dermatologicznie testowany.
- Nie testowany na zwierzętach.
Dlaczego zakwas żytni w kosmetykach?
Jeśli kiedykolwiek wyrabiałaś ciasto, na pewno zauważyłaś, jak kontakt z drożdżami, mąką i wodą pozytywnie wpływa na skórę dłoni. Właśnie na tej zasadzie, korzystając z naturalnych składników, powstało nasze mydło chlebowe. To aromatyczny kosmetyk, który dostarcza skórze esencjonalnych składników odżywczych, dba o jej kondycję i sprawia, że staje się ona niesamowicie gładka w dotyku.
SKŁADNIKI : (INCI): Aqua, Sodium COCO-Sulfate, Cocamidopropyl betaine, Lactic acid, Saccharomyces meyen, Propanediol, Secale cereale (rye) seed flour, Molasses, Aroma.