Opis
Czym jest glicyna?
Glicyna to jeden z podstawowych aminokwasów, który odgrywa kluczową rolę w wielu procesach biologicznych. Jedną z jej najważniejszych zalet jest pozytywny wpływ na jakość snu – glicyna wspomaga relaksację, skraca czas zasypiania i poprawia głębokość snu, co przekłada się na lepszą regenerację organizmu. Działa również jako neuroprzekaźnik, wpływając na układ nerwowy, co pomaga w redukcji stresu i poprawie nastroju.
Glicyna wspiera syntezę kolagenu, co jest korzystne dla zdrowia skóry, stawów i kości. Jej działanie przeciwzapalne i antyoksydacyjne pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym, co wspiera procesy regeneracyjne. Ponadto glicyna bierze udział w produkcji kreatyny, która wspomaga pracę mięśni i zwiększa ich wydolność. Regularne stosowanie glicyny może przyczynić się do poprawy funkcji poznawczych, wzmocnienia odporności oraz wsparcia układu trawiennego, wspierając zdrową florę jelitową.
Sposób użycia
Około 1g wymieszać ze 150 ml wody lub soku.
Stosować raz dziennie. Nie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji produktu.
Wartości odżywcze
Składniki aktywne | w 100 g | w porcji (1 g) |
Wartość energetyczna | 940,45 kJ / 225 kcal | 9,5 kJ / 2,2 kcal |
Tłuszcze | 0 g | 0 g |
Białko | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 58,9 g | 0,6 g |
Składniki aktywne | ||
Glicyna | 100 g | 1000 mg* |
*RWS – Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)
Kraj pochodzenia surowca
Zakodowany w numerze partii: [Chiny(CN)]
Glicyna naturove
Nasz produkt to najwyższej jakości towar wyprodukowany w Polsce.
Ważne informacje:
- Produkt nie może być stosowany jako zamiennik zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia
- Jeżeli opakowanie jest otwarte lub nieszczelne, nie należy stosować produktu, gdyż prawdopodobnie stracił on swoje właściwości
- Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu
- Nieprawidłowo przechowywany może ulec uszkodzeniu oraz stracić swoje właściwości
- Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, zboża zawierające gluten, jaja, skorupiaki, ryby.